Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Stenungsunds IBK

3 - 4
Sundahallen
13 december 2008
15:30

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Stenungsunds IBK - IBK Tygriket 99

Vinster kan arta sig på så många olika vis. Frågan är bara vilken sorts segrar som är skönast att bärga. Att krossa ett bottenlag som Warberg med stora siffror eller gneta sig till en trepoängare mot ett topplag som Stenungsund utan att glänsa. Hursomhelst innebär endera fallet enbart tre poäng i slutändan. Men känslan efteråt skiljer sig nämnvärt åt.

För först gången denna säsong kunde Tygriket bärga en trepoängare utan att riktigt övertyga spelmässigt. Matchen mot Stenungsund präglades av tillknäppt och låst spel där två försvarsstarka lag som spelade relativt likvärdigt, tog ut varandra. Visserligen hade hemmalaget ett något större bollinehav, men hade ändå svårt att skapa några riktigt heta målchanser. För Tygrikets del var man inte ens i närheten av att hota Stenungsunds burväktare under de två första perioderna.

Först när Stenungsund utökade sin ledning till 2-0 i inledningen av den tredje perioden vaknade Tygriket till på allvar. Plötsligt blev det lite mera fart på både boll och ben i anfallszon. Hastigt och lustigt var matchen utjämnad efter två långskott och föredömligt arbete framför buren för att skymma målvakten. När sedan Viktor "Terry" Nydén gav Tygriket ledningen med en riktig "isare" efter en frislagsvariant fick laget på allvar vind i seglen.

Med drygt tre minuter kvar av matchen tilldömdes Tygriket sitt andra straffslag för dagen. Denna gång klev kapten själv fram och tog sitt ansvar. Stenungsund reducerade dock omgående och avslutningen blev svettig värre för Tygrikets kompakta försvarsmur. Stormen reddes ändå ut med viss möda och spelarna kunde jubla över tre ytterst sköna pinnar.

För som sagt så är känslan efter en sådan seger som sitter så hårt åt och som kanske rent av inte är hundraprocentigt rättvisande, så mycket skönare än en seger som är solklar och odiskutabel. På något vis känns det som att de tre poängen är värda mer då man fått slita ont för dem. Att dessutom kunna vinna på bortplan mot ett topplag utan att riktigt komma upp i sin fulla kapacitet är ett enormt styrkebesked. Att vinna utan att spela på topp brukar känneteckna ett topplag, och för närvarande är Tygriket i högsta grad med och fightas där upp i toppen.

Till sist...
Inte en match utan att domarnas insats skall sättas i fokus. För precis som Tygrikets säsong varit något av en berg- och dalbana så här långt, så har inte minst domarkvalitén skiftat betänkligt från match till match. Detta är något som förbundet måste ta tag i framöver om såväl sportens kvalité som status skall höjas. Vad som är glädjande är dock att det finns några rättskipare som håller mycket god klass och två av dessa höll i pipan i matchen mellan Stenungsund och Tygriket. Tomas Haglund och Stefan Olsson inger precis det där rätta förtroendet som ett domarpar skall inge, och de låter framförallt spelarna på planen göra upp om de tre poängen utan att blåsa sönder matchen, eller för den sakens skull blunda för allt utom mordförsök. Fler sådana domare är precis vad sporten behöver.

Matchfakta:
Stenungsunds IBK - IBK Tygriket 99 3-4 (1-0, 0-0, 2-4)

1-0
2-0
2-1 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
2-2 Daniel Eliason (Martin Andersson)
2-3 Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)
2-4 Björn Andersson - Straffslag
3-4

Skott: 24-22
Publik: 210
Utv: SIBK 1x2, TT99 1x2
Domare: Tomas Haglund & Stefan Olsson

Hôven
¤¤¤ Sälen
¤¤ Biffen
¤ He-Man
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Björn Andersson 1 1 1 0 2
Daniel Gripestam 1 1 0 0 1
Fredrik Johansson 1 1 0 2 1
Viktor Nyden 1 1 0 0 1
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Martin Andersson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 27 sep 2008, 15:00 IBK Tygriket 99 - Stenungsunds IBK 5 - 4